Ανακοινώσεις

Οι Βουλευτές Χαρακόπουλος και Κωνσταντινίδης επισκέφθηκαν την Μητρόπολη Σουηδίας

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου Ιατρίδη, της Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών κ. Φωτεινής Μπατσέλα και της εκπροσώπου της νεολαίας Δδος Ηλιάνας Αντωνίου, υπεδέχθη στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης τον Εντιμ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Βουλευτή Λαρίσης, Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοικήσεως, Δημόσιας Τάξεως και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, μετά της συζύγου του Εριτ. Δρ. Ελισάβετ Κόντου, τον Εντιμ. κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, Βουλευτή Κοζάνης και Γραμματέα της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοικήσεως, Δημόσιας Τάξεως και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, μετά της συζύγου του Εριτ. κ. Πασχαλίνας Μαστρογιαννοπούλου, Δικηγόρου, καθώς και την Εριτ. κ. Δανάη Τσότση, Υπάλληλο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Ποιμενάρχης ξενάγησε τους υψηλούς προσκεκλημένους στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού, παρέθεσε προς τιμήν τους γεύμα στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς και τους προσέφερε από ένα αντίτυπο της προσφάτως εκδοθείσης μελέτης του για την Πατριαρχική Επίσκεψη στην Στοκχόλμη, το 2019.

Οι δύο Βουλευτές προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο δύο συλλεκτικά αργυρά νομίσματα και την προσφάτως εκδοθείσα μελέτη “Αγία Σοφία”.