Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Σουηδών Καθηγητών στον Καθεδρικό Ναό Στοκχόλμης

Το μεσημέρι της Τετάρτης προ των Βαΐων, 5ης Απριλίου 2023, όμιλος 80 Σουηδών εν αποστρατεία Καθηγητών της Δευτεροβαθμίου και Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως επεσκέφθη τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, στα πλαίσια των ετησίων επισκέψεων σε ναούς διαφόρων δογμάτων.

Τους επισκέπτες υπεδέχθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, τους οποίους ευχαρίστησε για την επίσκεψη, τους καλωσόρισε στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως και για μία και πλέον ώρα τους παρουσίασε το ιεραποστολικό έργο που συντελείται στην Επαρχία αυτής της Μητρός Εκκλησίας στις Βόρειες Χώρες, τους ανέπτυξε τα των εργασιών αποκαταστάσεως του Καθεδρικού Ναού και το συντελούμενο έργο στις ενορίες των υπολοίπων Κρατών, ενώ απήντησε στις υποβληθείσες ερωτήσεις, οι οποίες εστιάσθησαν κυρίως στις διαφορές της Ορθοδόξου με τη Λουθηρανική και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο επικεφαλής του ομίλου των Καθηγητών κ. Thomas Magnusson, ο οποίος εκτός από Καθηγητής τυγχάνει και εκδότης, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και τον συνεχάρη για όσα άκουσε, αλλά και διαπίστωσε με τα μάτια του, αναφερόμενος στο εκπληκτικό αποτέλεσμα των εργασιών αποκαταστάσεως του Καθεδρικού Ναού, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί κόσμημα για την Στοκχόλμη και την Σουηδία καθόλη.

Στη συνέχεια, προσεφέρθη στους επισκέπτες κέρασμα, το έντυπο με το ιστορικό του Καθεδρικού Ναού, ενώ εξεναγήθησαν στους χώρους του ναού και στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς.

Στο τέλος, ο μεν Μητροπολίτης προσέφερε στον κ. Magnusson την πρόσφατη έκδοση για την Πατριαρχική επίσκεψη του έτους 2019, καθώς και την έντυπη έκδοση της Θ. Λειτουργίας στις τρεις γλώσσες, Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική, ο δε κ. Magnusson προσέφερε στο Σεβασμιώτατο την έκδοση με τίτλο: «Kyrkornas Hemligheter».

Ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε σε όλους τους επισκέπτες καλό Πάσχα, με υγεία κατ᾽ άμφω.