Ανακοινώσεις

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας προσκεκλημένος του Αποστολικού Νούντσιου

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ένδεκα ετών από της ενθρονίσεως του Ποντίφικος, Πάπα Φραγκίσκου, ο Αποστολικός Νούντσιος κ. Julio Murat και ο Καρδινάλιος της Στοκχόλμης κ. Anders Arborelius προσεκάλεσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, να παραστεί στην Ευχαριστιακή Σύναξη, που τελέστηκε στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ερρίκου Στοκχόλμης, το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Μαΐου 2024.

Ο Μητροπολίτης ανταπεκρίθη θετικώς στην ως άνω πρόσκληση και στην δεξίωση που ακολούθησε στον αύλειο χώρο του ναού, συνοδευόμενος από το ζεύγος των κ.κ. Benedict και Τάνιας Svedberg.

Στην ομιλία του, ο Νούτσιος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη των Σκανδιναυϊκών Χωρών για την τιμητική παρουσία του, έχοντας ήδη δώσει ο ίδιος το παρών στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, με την συμπλήρωση δεκαετίας από της αναλήψεως των ποιμαντορικών καθηκόντων του Ποιμενάρχου, στον οποίο προσέφερε ως δώρο αρχιερατικό εγκόλπιο.